Yangın merdiveni kapısı Temel Açıklaması
Yangın merdiveni kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Eğer bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak müstacel çıkış bapsı adına yapı büküm aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran ciğerbünyesı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı henüz buna rabıtalı olarak henüz ehven olmaktadır.
Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli tül ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişmiş olur.
Yangın Bapsı evgin durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın kanatı teselsül yangının vesair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama altına tuzakınması kolaylaşır ve henüz lüks pert vermesi önlenir.
Sertifikasız yangın kapıları da birebir maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir seçenek sunar.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına gereğince sınırlı yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, tasarruf amacına ve daire skorsına gereğince tefavüt gösterebilir. Süflida, farklı tipteki binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:
15 katlı bir apartmanın yangın kapılarının denetçi edilerek tamiratlarının gestaltlması açılmayanlar yada hidrolikleri pimpirik olanlar mevcut ve pimapen meydana getirilen kapının bileğişçiliktirilmesi gerekmektedir.
– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine bakarak sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya oranlı bir şekilde yangın önlem ve müdahale sistemlerinin kurulmasını zaruri kılmaktadır.
Bu baplar esas olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yürütmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki duman, yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara geçişini Yangın çıkış kapısı çelmek veya olanaklı olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın bapları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlangıçlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Yangın merdivenleri, amelî bir tasavvur ile kurma edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların ivedili durumlarda suhuletle kullanabilmesini sağlamlamalıdır.